Het is even na half één. Mijn enige en favoriete schoondochter heeft net brood gehaald. De geur ervan brengt me in een flits terug naar 1988.

“Het is best lastig om het op papier te krijgen”, zegt de starter tegen me. Ik ben zijn klankbord. Hij spreekt over zijn ondernemingsplan. Ambities genoeg.

Ik kijk met respect hoe Rutte zijn persconferenties leidt. Het nieuwe kijkcijferkanon. Met liefst 7,8 miljoen kijkers op 21 april verdubbelde hij de al uitzonderlijke 3,8 miljoen kijkers van de finale van Heel Holland Bakt.

In mijn vorige column beloofde ik nu te schrijven over de werkhouding én het koop- en eetgedrag van de sneeuwvlokjes, de prinsmensjes. Over hoe food minded ze zijn en meer dan andere generaties out-of-home eten. Dat was in het 'voor-corona-tijdperk’.

Op een verdwaalde hagelbui na hebben we deze winter geen echte sneeuw gehad. Toch zijn er volop sneeuwvlokjes. Meestal ontstaan die hoog aan de hemel als ijskristallen in met waterdamp verzadigde lucht.

Als Fries en watersporter was ik graag bij de sluis van Stavoren, omdat er vaak meer boten door de sluis wilden dan erin pasten. Dat zorgde voor veel vertier, want gescheld en soms zelfs fysiek geweld. Deze bottleneck in het vaarwater is opgelost: er ligt sinds enkele jaren een tweede sluis naast.

Sfeer-food-2.jpg

FoodResult. Marketing based solutions.

Hanno Spanninga

Catharinadaal 37

6715 KA Ede

Hanno Spanninga op LinkedinHanno Spanninga op Twitter Hanno Spanninga op Facebook

T +31 (0)6 21458973

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I www.foodresult.com